Німеччина виділяє додаткові кошти на переселенців в Україні

Федеральний уряд Німеччини виділить 2,313 млн євро на проекти надання гуманітарної допомоги для переселенців в Україні в 2017-2018 роках.

Ці проекти реалізує Diakonie Katastrophenhilfe, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу посольства Німеччини в Україні.

«Заходи допомоги, передбачені на поточний і наступний роки, охоплюють роздачу продуктів харчування, гігієнічних пакетів і предметів щоденного вжитку, психосоціальні консультації, а також підвищення кваліфікації та тренінги з метою поліпшення шансів на ринку праці та сприяння самозайнятості», – йдеться в повідомленні.

Допомога в першу чергу надаватиметься соціально вразливим групам населення, зокрема внутрішньо переміщеним особам. Проект буде реалізований на підконтрольних українській владі частинах Донецької та Луганської областей, а також у Харківській і Дніпропетровській областях.

У посольстві уточнили, що в 2015-2016 роках Diakonie Katastrophenhilfe здійснила низку проектів гуманітарної допомоги в Україні на суму майже 260 тис. євро власних коштів, а також на кошти, виділені федеральним урядом (2,5 млн євро).

Як повідомлялося, в Державному бюджеті на 2017 рік на щомісячну соціальну допомогу вимушеним переселенцям передбачено понад 3 млрд грн або більше 36 млрд грн на весь рік.

Також Кабінет міністрів України збільшив на 479 млн 253,8 тис. грн витрати на щомісячну адресну допомогу тимчасово переміщеним особам.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО