НАБУ розслідує діяльність голови Нацбанку

Національне антикорупційне бюро України розслідує діяльність керівника Національного банку України Валерії Гонтаревої і директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна.

Як передає «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook прокурор ГПУ, помічник генерального прокурора Владислав Куценко.

«На підставі мого рапорту НАБУ початок розслідування діяльності Гонтаревої і Ворушиліна! Кримінальне провадження зареєстровано в Єрдрей за №52017000000000006 за ч.3 ст.365-2 Кримінального кодексу України. У рапорті я підняв питання про махінації з активами ліквідованих банків на суму близька 315, 6 млрд грн і про можливу причетність до таких махінацій керівниці НБУ і директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб», - повідомив Куценко.

За його словами, мова йде про штучне заниження вартості активів 68 банків, що ліквідуються з 415 млрд грн до 99,4 млрд грн, з метою продажу таких активів за безцінь підконтрольним суб'єктам.

Куценко також зазначив, що в разі доведення провини, порушникам закону може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України зареєстрували чергове кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення народним депутатом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО