Кабмін виділив 40 мільярдів на підвищення «мінімалки» бюджетникам

Уряд виділив додаткових 40 млрд грн на підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Про це сьогодні під час засідання заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає «Слово і Діло».

«Ще раз хочу нагадати, що уряд додатково виділив 40 мільярдів гривень для працівників бюджетної сфери для підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень. Сьогодні в керівників підприємств немає жодних підстав ані для скорочення персоналу, ані для переведення людей на неповний робочий день», – зазначив Розенко.

Він запропонував негайно систематизувати інформацію, яка надходить до урядового контактного центру щодо таких порушень, і передати її Міністерству соціальної політики та Державній інспекції праці.

Відзначимо, що для цього в кожній області має бути створена міжвідомча робоча група для моніторингу ситуації щодо виконання рішення Кабміну про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн.

Нагадаємо, що уряд обіцяє не допустити переведення людей на скорочений робочий день і неповні ставки та інших порушень прав працівників у зв'язку зі збільшенням мінімальної зарплати.

«Слово і Діло» зафіксувало 90 обіцянок віце-прем'єр-міністр України Павла Розенка, 41 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 46%. Із повним переліком його обіцянок можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО