Експерт: Путін втратить інтерес до України, зосередившись на Сирії та США

Володимир Фесенкополітолог

Політолог Володимир Фесенко припускає, що керівництво Кремля незабаром може переключити свою увагу на відновлення відносин із Вашингтоном, а у військовому плані зосередитися на Сирії.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Центр прикладних політичних досліджень «Пента».

На його думку, після інавгурації Трампа Путін почне налагоджувати відносини зі Сполученими Штатами, хоча й немає впевненості в тому, що США та РФ зможуть домовитися.

«Складно спрогнозувати, що після такого протистояння може з'явитися союз. Можливо, буде період перезавантаження, й Трамп навіть спробує зняти частину санкцій, але ось Крим в адміністрації США російським точно не визнають», – міркує політолог.

Щодо Донбасу, то між РФ і США може бути здійснена чергова спроба реалізації Мінських угод.

З інших питань, за його словами, РФ і США важко буде домовитися.

«Щодо Сирії, то Трамп і Путін можуть прийти до якогось рішення стосовно спільної боротьби з ІДІЛ, але невідомо, чим це закінчиться. Потрібно відзначити й те, що Трампу байдуже, хто буде при владі в Сирії – Асад чи хтось інший. Однак Путін відчує, що у Трампа в пріоритеті Сирія, а не Україна, тому він посилить тиск саме там», – пояснив Володимир Фесенко.

Нещодавно заступник міністра в справах АТО Георгій Тука заявив, що існує маса факторів, що підтверджують готовність Москви «здати» окупований Донбас протягом півтора року.

Нагадаємо, три роки тому Президент Петро Порошенко зазначив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО