Поліція почала розслідування зникнення книг у Львові

Національна поліція почала розслідування за заявою гендиректора Львівської галереї мистецтв про зникнення стародруків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГУ НП у Львівській області.

Головне управління Національної поліції у Львівській області 4 січня надійшла заява від генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького про проведення перевірки за фактом зникнення музейних цінностей.

«В результаті здійснення перевірки наявності предметів зберігання в Музеї мистецтва староукраїнської книги Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького уповноваженим до цього комісією виявлено факт відсутності значної кількості стародруків і рукописів, що мають художню та матеріальну цінність », - йдеться в заяві.

За цим фактом порушено кримінальну виробництво за ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, у Львівській галереї мистецтв зникли 95 унікальних стародруків, вартість яких може досягати десятків мільйонів доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО