НАБУ відкрило ще три справи по е-деклараціях

Національне антикорупційне бюро України почало розслідування трьох кримінальних проваджень за результатами аналізу інформації, наведеної в електронних деклараціях народного депутата України і двох чиновників районних державних адміністрацій (РДА).

Про це в п'ятницю, 6 січня, повідомила прес-служба НАБУ, передає «Слово і Діло».

«Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування ще трьох кримінальних проваджень за фактами декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 Кримінального кодексу України) народним депутатом та головами районних державних адміністрацій», – йдеться в повідомленні.

Відомості про кримінальне правопорушення у відношенні народного депутата внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі матеріалів інформаційно-аналітичного дослідження Управління аналітики та обробки інформації НАБУ.

Інформація щодо подання завідомо недостовірних відомостей у декларації головою однієї з районних державних адміністрацій, а також щодо умисного неподання е-декларації іншою головою районної державної адміністрації внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за результатами розгляду заяв однієї з громадських організацій.

Нагадаємо, що 17 листопада Бюро зареєструвало перші три кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення (ч. 2 і 3 ч. ст. 368-2 КК України) на підставі аналізу відомостей, наведених в е-деклараціях. Два виробництва відкриті стосовно народних депутатів України і один – для представника судової гілки влади. У грудні НАБУ розпочало розслідування ще сімох кримінальних проваджень. Досудове розслідування триває.

Вчора повідомлялося, що НАБУ завершило розслідування справи тендерних шахраїв «Укрзалізниці».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО