Вислані зі США російські дипломати не можуть купити квитки на літак

У четвер влада США оголосила про запровадження санкцій проти деяких російських громадян і компаній, звинувативши їх в організації та здійсненні кібератак на американські політичні інститути.

Про це пише «Сегодня», передає «Слово і Діло».

Також Вашингтон висилає з країни 35 російських дипломатів РФ і закриває дві дипломатичні установи Росії, звинувачуючи їх у розвідувальній діяльності.

У Кремлі такі дії назвали «передбачуваною агресією людей, яким за три тижні потрібно йти», а також бажанням нашкодити новій адміністрації обраного президента США Дональда Трампа, яка приступить до своїх обов'язків 20 січня.

Як повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, Москва вживатиме адекватних заходів у відповідь, але поспішати з ними не буде.

Нагадаємо, раніше Мінфін США оголосив про запровадження нових санкцій проти РФ у зв'язку з кібератаками, метою яких було вплинути на перебіг виборів американського президента.

Вислані зі США дипломати мають залишити країну протягом 72 годин. Але з цим виникли деякі проблеми. Напередодні новорічних свят квитки на літаки розкуплені. Дипломати спробують вилетіти до Москви з Нью-Йорка, де більше шансів знайти вільне місце в літаку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО