Путін не висилатиме дипломатів США і запросив їхніх дітей на ялинку

Росія не висилатиме американських дипломатів у відповідь на аналогічні дії Сполучених Штатів, спричинені кібератаками Росії на США під час минулих президентських виборів.

Про це йдеться в заяві президента Росії Володимира Путіна, розміщеної на президентському сайті.

«Ми не будемо створювати проблем для американських дипломатів. Ми нікого не будемо висилати. Ми не будемо забороняти їх сім'ям і дітям користуватися звичними для них місцями відпочинку в новорічні свята. Більше того, всіх дітей американських дипломатів, акредитованих в Росії, запрошую на новорічну та різдвяну ялинку в Кремль», – розповів Путін.

Водночас застосовані американською адміністрацією санкції в Кремлі розцінюють «як провокаційні, спрямовані на подальший підрив російсько-американських відносин».

«Це явно суперечить корінним інтересам як російського, так і американського народів. З урахуванням особливої відповідальності Росії та США за збереження глобальної безпеки – завдає шкоди і всьому комплексу міжнародних відносин», – вважає Путін.

Нагадаємо, 29 грудня США запровадили щодо Росії додаткові санкції у зв'язку з хакерськими атаками під час виборів американського президента. У результаті США вишлють із країни 35 російських дипломатів із Вашингтона і Сан-Франциско. Вони зобов’язані залишити країну протягом 72 годин.

У відповідь міністр закордонних справ Сергій Лавров запропонував Путіну вислати 35 американських дипломатів і заборонити американцям користуватися двома установами в Росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО