Лавров хоче вислати з Росії 35 дипломатів США

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запропонував главі Кремля Володимиру Путіну вислати з країни 35 дипломатів США, оголосивши їх персонами нон ґрата.

Про це пише російське інформагентство «Інтерфакс», повідомляє «Слово і Діло».

Таким чином МЗС збирається відповісти на рішення Вашингтона вислати з країни аналогічну кількість представників російського дипвідомства в рамках санкцій, запроваджених за кібератаки РФ.

«Ми, звичайно ж, не можемо залишити такі витівки без відповіді, взаємність – це закон дипломатії в міжнародних відносинах, тому російський МЗС спільно з нашими колегами з інших відомств вніс пропозиції на розгляд президента РФ про те, щоб оголосити персонами нон ґрата 31 співробітника посольства США в Москві й чотирьох дипломатів із Генерального консульства США в Санкт-Петербурзі», – розповів Лавров.

Крім того, він також пропонує заборонити американцям користуватися дачею в Срібному бору в Москві й складом на вулиці Дорожня.

Нагадаємо, 29 грудня США запровадили щодо Росії санкції в зв'язку з хакерськими атаками під час виборів американського президента. В зв'язку з додатковими санкціями США вишлють із країни ще 35 російських дипломатів. Вони мають залишити країну протягом 72 годин.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО