Київ наполягає на розведенні сил у Дебальцевому

Українська сторона вимагає, щоб однією з ділянок для розведення сил і засобів стало Дебальцеве, а також наполягає на демілітаризації зони в районі населених пунктів Саханка, Кумачове, Комсомольське.

Про це повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групи, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Слово і Діло».

«21 вересня 2016 року ТКГ підписала рамкове рішення щодо розведення сил і засобів на певних ділянках. Враховуючи недотримання режиму тиші з боку ОРЛО, в Станиці Луганській розведення все ще не відбулося. Йде обговорення нових 4 ділянок. Ми наполягаємо на дотриманні лінії розмежування, зафіксованої меморандумом від 19 вересня 2014 року, й тому однією з ділянок для розведення має бути Дебальцеве, а також демілітаризація зони в районі населених пунктів на півдні Донецької області – Саханка, Кумачове, Комсомольське», – повідомила вона.

Оліфер підкреслила, що головний результат роботи ТКГ у році, що минає, – стримування ескалації на Донбасі.

«Рішення цього блоку питань – точка відліку для повноцінного вирішення всіх інших пунктів Мінських домовленостей», – зазначила вона.

Крім того, вона нагадала, що сьогодні ТКГ ухвалила заяву про необхідність всеосяжного, стійкого, безстрокового припинення вогню напередодні новорічних свят, починаючи з 00:00 24 грудня.

Раніше експерти розповіли «Слову і Ділу» про втрачені шанси українського командування повернути Дебальцеве.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО