Кличко просить Кабмін не ухвалювати транспортну ініціативу Мінінфраструктури

Ініціатива Кабінету міністрів про внесення змін до основних нормативних актів, що регулюють діяльність автостанцій в Україні, зашкодить пасажирам.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт політика.

Зокрема, такі зміни передбачають скасування попереднього та додаткового обстежень автостанцій, запровадження нерегульованого підвищення станційного збору, а також визначення маршрутів і зупинок на розсуд перевізника, скасування вимог щодо своєчасної подачі автобусів і низку інших норм.

«Таке рішення може призвести до безладу в пасажирських перевезеннях, до безконтрольної діяльності нелегальних перевізників, на яку не зможуть вплинути ані центральна, ані місцева влада. Тому що, де, наприклад, гарантія, що не маючи зобов'язання узгоджувати маршрути, перевізники відразу ж не скасують невигідні їм маршрути? А визначення зупинок на розсуд перевізників призведе також до заторів на вулицях великих міст», – вважає Кличко.

Він зазначив, що ця ініціатива уряду зашкодить перш за все пасажирам, оскільки створить великі незручності.

«Тому, я вважаю, потрібно виважено підходити до нововведень, які стосуються інтересів і комфорту багатьох українців. І уряд не має підтримувати таку ініціативу», – підкреслив мер Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні змінять правила автомобільних пасажироперевезень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО