ЄБРР допускає участь у купівлі «ПриватБанку»

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) допускає свою участь у процесі можливої ​​в майбутньому приватизації «ПриватБанку» (Дніпро) за певних умов.

Про це заявив керівний директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Поки рано говорити про можливу приватизацію «ПриватБанку». Наразі важливо правильно завершити його націоналізацію, потім стабілізувати й реструктуризувати банк. Лише тоді можна буде говорити про його приватизацію. Але коли прийде час для такого рішення, ми, звичайно, хотіли б надати свою підтримку», – сказав він.

Наразі ЄБРР має намір консультувати уряд під час підбору нового менеджменту банку та з інших питань.

«Ми ведемо діалог з урядом з усіх питань (навколо націоналізації «ПриватБанку» – Ред.). Після того, як було ухвалено рішення про націоналізацію, весь менеджмент має бути змінений новою командою з професійних банкірів. Оскільки ми знайомі з багатьма банкірами, ми обговорювали деякі кандидатури з урядом», – сказав він.

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб сьогодні ввів тимчасову адміністрацію в «ПриватБанк», тимчасовим адміністратором призначена Наталія Соловйова.

Вчора пізно ввечері стало відомо, що Кабінет міністрів ухвалив рішення націоналізувати найбільший банк країни – «ПриватБанк».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО