США витратили понад $11 мільйонів на базу НАТО в Естонії

Американські військові заявили про інвестування 11,2 мільйона доларів США на модернізацію військової бази НАТО в естонському місті Тапа.

Про це повідомляє агентство AP, передає «Слово і Діло».

За словами заступника командувача сухопутних військ США в Європі генерал-майора Джона Гронскі, модернізація військової бази символізує силу й рішучість НАТО в Балтійському регіоні. «Все це стосується готовності, – заявив Гронскі під час церемонії відкриття нових об'єктів. – Полігони, ангар для технічного обслуговування та складські приміщення. Ось як ви будуєте готовність для продовження стримування агресії».

Модернізація бази була реалізована за спільного планування та узгодження саперного корпусу США, саперної дивізії командування Сухопутних військ США в Європі та Міністерства оборони Естонії.

Опитані американською Радою з міжнародних відносин експерти заявили, що вважають військове зіткнення між Росією та країнами-членами НАТО головною загрозою наступного року.

Також раніше повідомлялося, що обговорення можливості створення спільних збройних сил європейського об'єднання почалися ще минулого року, проте не через напад терористів, а через агресію Росії проти України. Зокрема, Єврокомісія запевняла, що підтримує створення єдиної армії ЄС. У відомстві зазначили, що єдина європейська армія «дасть чіткий сигнал Росії» до розуміння того, що ЄС як організація серйозно ставиться до відстоювання цінностей Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше міністри оборони Латвії, Литви та Естонії на спільній зустрічі заявили, що вважають малоймовірним налагодження відносин між НАТО й Росією.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО