Російські хакери намагалися зламати комп'ютерну мережу Республіканської партії США – ЗМІ

Російські хакери, що, як повідомлялося раніше, проникли в комп'ютерні системи Національного комітету Демократичної партії США, робили аналогічні спроби щодо республіканців.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на посадових осіб, поінформованих про спробу зламу, передає «Слово і Діло».

За даними газети, зловмисники використовували ті ж методи, які застосовувалися для зламу електронної пошти демократів, проте хакери не змогли обійти систему безпеки, встановлену в комп'ютерній мережі Національного комітету Республіканської партії.

Видання звинувачує в спробі зламу російську розвідку, проте зазначає, що в цій ситуації її зусилля були менш агресивними та наполегливими», ніж під час проникнення в систему Демократичної партії.

«Лише один обліковий запис електронної пошти, пов'язаний зі співробітником НКРП, який давно залишив свою посаду, було обрано метою (зламу – Ред.)», – йдеться в повідомленні видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські хакери зламали базу даних національного комітету Демократичної партії США, а також отримали доступ до досьє Дональда Трампа.

Раніше спецслужби ФРН звинувачували російських хакерів у передачі документів Wikileaks, отриманих у результаті хакерської атаки на сервер Бундестагу навесні 2015 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО