В Україні майже тисяча осіб стали жертвами торгівлі людьми

В.о. глави Національної поліції Вадим Троян заявив, що з 2011 по 2015 роки майже тисяча громадян України стали жертвами торговців людьми.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Капітал».

«Ми визнаємо той факт, що насправді жертв набагато більше. Однак, на жаль, не всі з них звертаються за допомогою і захистом в правоохоронні органи», - підкреслив Троян.

За його словами, за останні 4 роки в Україні відбулося 702 злочини у сфері торгівлі людьми. Серед постраждалих - 540 жінок і 46 дітей. За результатами розслідувань були арештовані 222 особи.

При цьому заступник міністра МВС Анастасія Дєєва наголосила на важливості інформування громадян про існуючі загрози в якості способу протидії торговки людьми.

«Для МВС важливо, щоб населення в цілому, а особливо окремі групи ризику, такі як діти, молодь і жінки, володіли інструментами захисту в разі злочинного використання людей як товару», - сказала Дєєва.

Нагадаємо, співробітники Державної прикордонної служби України з початку 2016 року припинили 11 каналів торгівлі людьми і викрили 6 злочинних груп, у складі яких перебувало 12 осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО