Вакарчук запропонував скасувати «чорні списки» заборонених артистів

Фронтмен музичного гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук запропонував скасувати існуючі в Україні «чорні списки» заборонених артистів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на From-ua.

Після концерту в Мінську Святослав Вакарчук дав інтерв'ю і заявив, що влада України повинна скасувати так звані «чорні списки» артистів, яким заборонений в'їзд на територію України.

За словами лідера «Океану Ельзи», рішення по «забороненим» артистам повинна приймати не влада країни, а самі глядачі.

На думку Вакарчука, якщо слухачі купують квитки на концерт артиста, значить, вони хочуть його побачити і почути, а, якщо вони ігнорують виступ виконавця, тоді влада дійсно можуть внести його ім'я в «чорний список». Вакарчук вважає, що це морально-етичні питання, і рішення можуть прийняти лише слухачі.

«Якщо артист в юридичному сенсі слова порушує законодавство країни, то чому влада його не пускає? Нехай він приїжджає. В цьому випадку його можна буде заарештувати за те, що він порушує закони країни», заявив лідер «Океану Ельзи».

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив, що Україна не буде скасовувати дію «чорних списків» діячів культури з РФ на час проведення конкурсу «Євробачення».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО