Супрун пояснила, чому не згодна з кандидатурою держсекретаря МОЗ

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що обраний на конкурсі держсекретар не може обійняти цю посаду через конфлікт інтересів.

Про це вона написала у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Супрун зазначила: «Ну що ж, колеги. Наші побоювання виправдалися. Нам, Міністерству охорони здоров'я України, обрали державного секретаря – людину, яка законом буде наділена величезними повноваженнями. Вона впливатиме на будь-які кадрові рішення не лише міністерства, але й усіх державних підприємств і керуватиме державними закупівлями».

Вона додала, що в міністерстві «категорично не згодні з результатами конкурсу» й бачать «системні прорахунки в процедурі його проведення».

Супрун наголосила, що, за даними Моніторингової місії «Доброчесно», особа, яку обрали держсекретарем Міністерства охорони здоров'я, не може обіймати цю посаду через конфлікт інтересів, тому що її ім'я фігурує в корупційних схемах.

Вона продовжила: «Ми не можемо працювати в одній команді з людьми, які скомпрометовані або корумповані. Ми безкомпромісні, адже йдеться про держсекретаря Міністерства охорони здоров'я – міністерства, від якого залежить здоров'я кожного українця».

Нагадаємо, в листопаді уряд оголосив конкурс на посаду держсекретаря в десяти міністерствах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО