Парламент відхилив законопроект про спецконфіскацію

Верховна Рада відхилила законопроект про спецконфіскацію. Парламентарі не підтримали ні пропозицію доопрацювати документ в комітеті, ні повернути його автору законодавчої ініціативи.

Про це повідомляє РБК-Україна, передає «Слово і Діло».

Так, передбачалося дозволити конфіскацію активів у розмірі не менше 1 тисячі мінімальних зарплат (на даний момент близько 1 450 000 гривень). Разом з тим стягнення до держбюджету необґрунтованих активів пропонується дозволити й відносно іноземців, а також депутатів парламенту і суддів без зняття з них недоторканності.

Зазначимо, нардепи розглядали документ у першому читанні. За основу проект закону підтримали лише 176 депутатів ВР при 226 необхідних. За направлення законопроекту на повторне перше читання в комітет проголосували 201, 212, 211 нардепів, за направлення суб'єкту законодавчої ініціативи – 212 парламентаріїв.

«Проект закону №5142 відхилений», - підсумував глава парламенту Андрій Парубій.

Раніше, в Європейському Союзі рекомендували Україні не ухвалювати проект закону про спецконфіскацію в його нинішній редакції, а зосередитися на використанні чинних механізмів для повернення активів, отриманих злочинним шляхом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО