Експерт: якщо не реформувати МВС, «нова Врадіївка» та смертельні трагедії стануть реальним сценарієм

Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Міністерство внутрішніх справ – головний базис старої системи, яка руйнується на наших очах.

Про це в Facebook написав політичний аналітик Валентин Краснопьоров, передає «Слово і Діло».

«Саме з МВС почалася Революція Гідності. Саме воно має реформуватися в першу чергу, щоб нова влада заручилася підтримкою активного громадянського суспільства. Що дуже важливо в світлі «гібридної» війни», – наголосив експерт.

За його словами, якщо реформа всього відомства не буде проведена, а сьогодні йдеться про зміну лише патрульної поліції, то структура залишиться потенційно вибухонебезпечною точкою як для керівника МВС, як для держави, так і для всього суспільства.

«Тому якщо Аваков до реальних реформ не приступив, то вибух через МВС буде неодмінно. Станеться це рано чи пізно. Або через «нову Врадіївку», або через ще якусь біду», – підкреслив він.

«Висновок такий, що зробити неглибокі й за деякими напрямками декораційні зміни та залишити все як є не вийде. Якими б не були домовленості й політичні важелі», – наголосив аналітик.

«Зараз має бути чесне розслідування, а також притягнення до відповідальності політичної, кримінальної, хто на що заслуговує. Але це неодмінно має статися. Далі – реальна реформа міністерства. Адже це питання виживання всіх нас», – резюмував експерт.

Як відомо, в МЗС повідомили, що Арсен Аваков вирішив перервати свій робочий візит до Канади й повернутися в Україну.

Президент Петро Порошенко доручив встановити причини трагедії, в результаті якої загинули п'ятеро правоохоронців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО