У Генштабі прокоментували можливість чеченського сценарію на Донбасі

Начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що реальних військових рішень для врегулювання ситуації на Донбасі немає, але й чеченський сценарій ніхто не допустить.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Ймовірні військові відповіді існують, а реальних військових рішень немає», - констатував Муженко, говорячи про рішення для Донбасу.

«Захоплені території - це міста та селища, де живуть українці. Ми протистоїмо російським окупантам, але не можемо здійснювати так, як вони робили це в Чечні або в даний час діють в Сирії, знищуючи цілі міста з використанням стратегічних бомбардувальників», - заявив начальник Генштабу.

Як підкреслив Муженко, зараз військові можуть тримати ситуацію під контролем і подальший розвиток подій залежить від політичних рішень.

«Я думаю, що кожен повинен займатися своєю справою. Військові виконають свій обов'язок. Ми надійно тримаємо ситуацію під контролем і не дозволимо противнику дестабілізувати ситуацію на лінії зіткнення або в інших регіонах України», - додав він.

«Отже, своє слово повинні сказати політики», - наполіг Віктор Муженко.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили, що українська армія в повній бойовій готовності та готується до кількох сценаріїв ескалації з Росією.

Як відомо, минулого тижня ВСУ почали військові навчання поблизу Криму, чим викликали паніку в РФ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО