Українці стали купувати значно більше автомобілів

Порівняно з 2015 роком попит на нові авто зріс на 41%. Лише за останній місяць осені українці купили 7 728 нових авто, що на 50% більше, ніж роком раніше.

За січень-листопад поточного року в Україні було зареєстровано 57 тис. 961 нових легкових автомобілів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на асоціацію «Укравтопром».

Асоціація повідомляє, що моделі марки Toyota користувалися найбільшим попитом у листопаді. Машини цієї марки обрав 851 покупець. У результаті листопадові продажі Toyota зросли на 56%.

Друге місце за обсягами продажів отримав Renault, чиї продажі зросли на 117% – до 844 нових авто. До трійки лідерів також потрапила Skoda з результатом 507 машин і зростанням в 2,4 раза до листопада 2015 року.

На четвертому місці опинилася KIA, реалізація якої склала 505 авто (+167%). П'ятим у рейтингу став Volkswagen. Продажі автомобілів цієї марки зросли вдвічі й склали 498 шт.

Як повідомлялося раніше, Міністерство інфраструктури України виступило з ініціативою привести у відповідність до стандартів ЄС нормативно-правову базу, яка регулює ринок пасажирських автомобільних перевезень.

Відзначимо, що в Україні продажі автомобілів російського виробництва різко скоротилися й можуть бути припинені зовсім.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО