Комітет визначився з кандидатурами на посади очільників трьох держпідприємств

Урядовий комітет із призначень відібрав на посаду генерального директора державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» колишнього заступника міністра транспорту Павла Рябікіна.

Конкурс завершився 1 грудня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

У повідомленні наголошується, що Павло Рябікін має 29 років професійного стажу, зокрема в авіакомпанії «Експрес Авіа», ТОВ «РК Партнери», ТОВ «РОЦ «Зелений порт». Також він був депутатом третього скликання, а у 2005-2006 роках обіймав посаду заступника міністра транспорту та зв'язку. З 2014 року працює в Київській міській державній адміністрації, займаючись питаннями інфраструктури та транспортного будівництва.

«Наприкінці листопада в парламенті я публічно пообіцяв, що до 2 грудня ми завершимо проведення прозорих конкурсів і ці підприємства отримають нових керівників. Перед ними (керівниками – Ред.) стоять важливі завдання – налагодити ефективну роботу держпідприємств. Переконаний, що для цього є всі необхідні передумови», – заявив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів.

Також у результаті конкурсу були відібрані ще двоє людей на посади керівників «Маріупольського МТП» та «Укрхімтрансаміаку» – Олександр Олійник і Павло Шебест.

Нагадаємо, раніше Кубів пообіцяв, що найближчим часом у «Маріупольському МТП», аеропорту «Бориспіль» та «Укрхімтрансаміаку» буде оголошений конкурс на посади керівників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО