«Бориспіль» визнаний одним із найбільш швидкозростаючих аеропортів Європи

Читать на русском

У III кварталі 2016 року Бориспіль збільшив кількість залучених пасажирів на 18,6 відсотка, ставши одним із лідерів у своїй категорії.

Аеропорт «Бориспіль» за підсумками третього кварталу 2016 року увійшов до третьої групи європейських аеропортів за класифікацією ACI Europe: аеропорти середнього розміру, які обслуговують щорічно від 5 до 10 млн пасажирів.

«Бориспіль» також визнаний одним із найбільш швидкозростаючих аеропортів Європи, йдеться в повідомленні на сайті Міжнародної ради аеропортів ACI Europe, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «КиевВласть».

За результатами рейтингу, за квартал аеропорт «Бориспіль» збільшив кількість залучених пасажирів на 18,6%, ставши одним із лідерів у своїй категорії разом з аеропортами Берліна, Ларнаки, Тенеріфе та Бухареста.

Середній приріст пасажиропотоку в Європі за третій квартал склав 3,5%. В країнах Євросоюзу він збільшився на 6,1%. В країнах, що не входять до Євросоюзу (Росія, Туреччина, Україна, Норвегія та ін.), зафіксовано падіння на 4,7%.

Крім «Борисполя», до рейтингу увійшов ще один український аеропорт – «Харків», що належить до «найменших» за європейською класифікацією.

Як повідомлялося раніше, «Бориспіль» посів третє місце серед найкращих аеропортів Східної Європи за рейтингом World Airport Awards-2016.

Відзначимо, що ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» очікує збільшення пасажиропотоку за підсумками січня-вересня 2016 року на 16% порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: