ЗСУ проведуть навчання на півдні України, незважаючи на будь-які погрози – АП

Збройні сили України будуть проводити навчання на території України згідно зі своїм планом, незважаючи на будь-які погрози.

Про це повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло».

«Щодо якихось погроз і тому подібного, то це не може перешкодити тим планам, які ЗСУ та конструктори військового озброєння будуть проводити на території суверенної України», – сказав Лисенко на брифінгу в середу.

«Україна – суверенна правова держава. Всі бойові навчання та випробування проходять у суворому плановому порядку. Все, що стосується міжнародних договорів і попереджень, Україна виконує відповідно до цих норм. І все, що заплановано, буде обов'язково проведено», – додав Лисенко.

На уточнення щодо дій України в разі, якщо РФ дійсно почне збивати українські ракети та пускові установки, він підкреслив, що «в нас є національна територія України, на якій ми будемо проводити всі навчання, а також бойові випробування, й ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити».

Раніше повідомлялося, що Кремль пригрозив відповісти ракетним ударом у разі проведення навчань ЗСУ поблизу кордонів Криму.

Нагадаємо, що навчання з повітряними стрільбами в південній частині країни пройдуть у період із 1 до 2 грудня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО