Сигнали від США та посилення антиросійських санкцій. Оцінка експерта

Василь Яблонськийполітолог

Насправді, санкції Канади можна вважати певним сигналом продовження санкційного процесу.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Василь Яблонський, аналізуючи розширення санкцій проти РФ з боку Канади.

«Ми бачимо певний скепсис деяких країн. Усі європейські структури й чиновники говорять про санкції, але національні уряди час від часу виступають прибічниками того, що санкції не виправдали себе й діють лише на шкоду економіці. Сигнал від Канади дуже вчасний і підтверджує рішучість однієї зі світових держав», – розмірковує експерт.

Крім того, на його думку, цей крок Канади стане для інших країн поштовхом до продовження санкцій.

«Канада зазвичай проводить самостійну політику, але багато в чому ця політика співпадає з позицією Штатів», – наголосив він.

Як пояснив експерт, нам слід приймати те, що якщо збройні сутички дають результат досить швидко, то санкції – це зброя довшого використання, й вони дають результат пізніше.

«Хотілося б отримати все й одразу, але цього дуже важко досягти. Тому Україні слід триматися позиції «вимагайте неможливого й ви отримаєте те, чого ви хочете». Цілком нормальний підхід для нас – вимагати продовжувати санкції», – резюмував політолог.

Як відомо, Канада поширила санкції на 15 осіб, 6 з яких є депутатами Державної думи РФ від окупованого Криму. В Кремлі відповіли, що «російська сторона реагуватиме на основі взаємності на такі недружні кроки».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО