МЕРТ і «Укроборонпром» узгодили корпоратизацію підприємств авіаційної галузі

Державний концерн «Укроборонпром» погодив із Міністерством економічного розвитку і торгівлі можливість корпоратизувати ще 5 своїх підприємств-учасників.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДК.

«Згідно наказу Міністерства, ДК «Укроборонпром» перетворить на державні акціонерні товариства наступні підприємства: ДП «Антонов» (Київ), ДП «Завод 410 ЦА» (Київ), ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод» (Чугуїв, Харківська обл.), ДП авіації загального призначення (Київська обл.), ДП ВО «Карпати» (Івано-Франківськ)», – йдеться в повідомленні.

У ДК впевнені, що корпоратизація дозволить створити прозорі структури управління, наглядові ради, встановити єдині загальноприйняті правила, в тому числі й для міжнародних інвесторів.

Наразі процедуру корпоратизації проходять 2 підприємства-учасника «Укроборонпрому»: ремонтний завод засобів зв'язку (Бережани) та ДП «Херсонський завод суднового обладнання та судової арматури» (Херсон).

у рамках стратегії «Укроборонпром» створить 5 кластерів із можливістю залучення приватних компаній – авіаційний, бронетанковий, суднобудівний, високоточного озброєння, РЛС і зв'язку.

Стратегія реформування також передбачає проведення прозорого аудиту, який дозволить інвесторам об'єктивно оцінити можливості та перспективи співпраці з оборонно-промисловим комплексом України.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» презентував стратегію реформування оборонно-промислового комплексу України. Вона передбачає чіткі послідовні кроки – корпоратизацію, аудит, кластеризацію, захист технологій і запуск платформи розвитку інновацій.

Як повідомлялося раніше, керівники «Укроборонпрому» та Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA) домовилися про співпрацю та спільні наукові дослідження.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО