Бальчун запропонував публічно обговорити підвищення тарифів в «Укрзалізниці»

Глава правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун запропонував провести відкриту дискусію про доцільність підвищення тарифів на вантажні та пасажирські перевезення в 2017 році за участю бізнесу, представників Міністерства інфраструктури, народних депутатів, експертів і журналістів.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми надамо Вам такий виїзний майданчик для дискусії, наприклад, на нашому ДВРЗ (Дарницький вагоноремонтний завод – Ред.). Там наступного тижня мають здати кілька десятків побудованих вагонів. Якраз буде можливість переконатися, куди ми витрачаємо сьогодні гроші «Укрзалізниці» й куди мають піти кошти від підвищення тарифів», – заявив Бальчун.

За його словами, стратегічні рішення, такі як розробка фінансового плану на 2017 рік, мають ухвалюватися лише в прозорий спосіб. Бальчун додав, що правління «Укрзалізниці», що складається з громадян України, Польщі та Сербії, схвалило цей варіант фінансового плану на 2017 рік після ретельного аналізу ситуації на підприємстві.

Раніше член правління УЗ Ремігіуш Пашкевич розповів, що в плані з капінвестицій у 2017 році передбачається підвищення тарифів на вантажоперевезення на 25%, на пасажирські – на 35%.

Нагадаємо, раніше Бальчун заявив про технічний дефолт в УЗ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО