Кабмін перевірить цифри в платіжках за тепло

Віце-прем'єр міністр Павло Розенко заявив, що Кабмін прийняв рішення про формування 5 робочих груп, які перевірять платіжки за тепло в Києві.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це міністр заявив в ефірі телеканалу «112» вчора ввечері.

«Понад 700 будинків отримали завищені в 2-2,5 рази платіжки на ЖКГ. Тому коли «Київенерго» почало розповідати про те, що вони не бачать підстав для перерахунку платіжок, а потім вибачте ми для 700 будинків неправильно перерахували, перше, що вони повинні були сказати, це вийти на прес-конференцію разом з заступником КМДА, стати перед людьми на коліна і сказати: «Вибачте, ми зробили величезну помилку при розрахунках платіжок», - заявив віце-прем'єр.

За його словами, Кабмін вживає відповідних заходів реагування. «Уряд не буде просто так спостерігати за такими маніпуляціями. Сьогодні була велика нарада за участю прем'єр-міністра, всі питання, пов'язані з цими платіжками в тому числі розглядалися і були присутні представники «Київенерго», я думаю, вони сьогодні почули прем'єра», - повідомив він.

«Сьогодні прийняли рішення, що на наступному тижні буде сформовано 5 робочих груп, які поїдуть в конфліктні точки, де є підстави говорити про несправедливі платіжки. Будуть представники Мінрегіонбуду, Нацкомісії регулювання енергетики, Мінсоцполітики. Такі робочі групи будуть розбиратися з ситуаціями на місці», - підкреслив Розенко.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація не виявила помилок у платіжках за тепло від «Київенерго», які жителі столиці отримали в середині листопада.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО