Українські виробники цукру побили минулорічний рекорд

Станом на 21 листопада в Україні вже вироблено 1,48 млн тонн цукру, що більше, ніж за весь минулий сезон – 1,43 млн тонн за підсумками 2015/2016 маркетингового року.

Про це свідчать аналітичні дані НАЦУ «Укрцукор», передає «Слово і Діло».

«Цього року збільшилися не лише посівні площі під цукровими буряками й кількість працюючих цукрових заводів, а й істотно змінилися якісні показники виробництва: на 0,13% зросла цукристість буряка – 17,8%, вихід цукру зріс на 0,11% й становить 14,85%. Це дозволило значно наростити обсяги виробництва солодкого піску, надлишок якого українські виробники вдало експортують на Шрі-Ланку, в Мьянму, Грузію та інші країни», – коментує керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутіло.

Наразі українські виробники переробили 10,08 млн тонн цукрових буряків, що на 26% більше, ніж минулого року (7,97 млн ​​тонн на аналогічну дату минулого року).

Через сильні снігопади минулого тижня майже 44 тис. га цукрових буряків залишилося під снігом, проте ця культура не боїться морозів до -10°С, тому виробники можуть зібрати все вчасно та без втрат.

Нагадаємо, що Національна асоціація виробників цукру України має наміри домовитися про постачання цукру на найбільший світовий ринок, яким є Китай.

Раніше повідомлялося, що вартість цукру не зросте після скасування держрегулювання цін.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО