НАЗК покарає чотирьох народних депутатів

Національне агентство по запобіганню корупції покарає чотирьох народних депутатів, які не повідомили про зміни в майновому стані.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Зокрема, мова йде про позафракційного нардепа Володимира Мисика, який продав Lexus LX 570, 2010 р.в. за 100 тисяч гривень. Другий - нардеп з «Волі народу» Сергій Мельничук, який купив автомобіль Toyota Land Cruiser 2012 випуску за 0,5 млн грн.

Третім нардепом, який не повідомив про зміну майнового стану, є Іван Мірошниченко з «Самопомочі», який купив мотоцикл Harley-Davidson 2012 випуску за 141 тис. грн. Четвертий - Мустафа Найєм з «БПП», який купив автомобіль Honda Accord 2010 за 364 тис. грн.

У коментарі «Українській правді» Найєм сказав: «У мене є повідомлення з НАЗК про те, що вони врахували зміну мого майнового стану із запізненням на 3 дні, що стало наслідком технічних проблем сайту НАЗК. Я публічно повідомив про покупку автомобіля, а також, що про це заявляю НАПКА. І в разі потреби слідчі Генпрокуратури могли переконатися в цьому з публічних джерел інформації. Знаючи про звернення Генпрокуратури, я вже повідомив апарат ГПУ і готовий надати всю інформацію».

Нагадаємо, в Нацагентстві запобігання корупції поки не визначилися, як перевіряти інформацію по е-деклараціях чиновників і політиків щодо їх готівкових коштів, оскільки закон не наділяє відомство такими повноваженнями.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО