Канада і Росія провели переговори щодо України

Представники Міністерств закордонних справ Канади і Росії провели зустріч у Москві, під час якої обговорювалася ситуація в Україні та Сирії.

Про це з посиланням на повідомлення російського зовнішньополітичного відомства пише Reuters, передає «Слово і Діло».

За інформацією видання, 1 листопада в Москві зустрілися керівник політичного відділу МЗС Канади Марк Гвоздецький і заступник голови МЗС Росії Сергій Рябков.

Агентство відзначає, що «незважаючи на публічну жорстку лінію щодо Росії», якої дотримується Канада, Гвоздецький і Рябков обговорювали пов'язані з Україною питання.

Цей візит став першим за рік, що минув із часу перемоги на виборах у Канаді Ліберальної партії на чолі з нинішнім прем'єром Джастіном Трюдо. Як і його попередник Стівен Харпер, який наклав серйозні санкції на РФ, Трюдо дотримується категоричній позиції щодо військової агресії Росії в Україні.

Як пише Reuters, дії представника МЗС Канади викликали занепокоєння опозиції, що Оттава може рухатися в бік послаблення санкцій.

12 листопада міністр закордонних справ Канади Стефан Діон закликав усі країни зберегти санкції щодо РФ, назвавши поведінку Кремля «проблематичною».

«Важливо бути дуже відвертими в наших відносинах із Росією», – заявив дипломат.

Нагадаємо, раніше уряд Канади вніс до парламенту на ратифікацію угоду про зону вільної торгівлі з Україною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО