Росія і Вірменія створюють об'єднану групу військ

Президент Російської Федерації Володимир Путін схвалив пропозицію уряду підписати угоду між РФ і Вірменією про створення об'єднаного угруповання військ.

Відповідне розпорядження оприлюднено на офіційному порталі правової інформації, передає «Слово і Діло».

Причиною створення об'єднаного угруповання військ Росії й Вірменії стало «гарантування безпеки сторін у Кавказькому регіоні колективної безпеки».

Угруповання маю бути в змозі забезпечити «адекватне реагування на збройний напад (агресію), а також на інші виклики та загрози безпеці сторін».

До числа основних завдань угруповання, зокрема, належить прикриття держкордону Вірменії та Росії, спільно із силами й засобами системи колективної безпеки ОДКБ.

Командувач об'єднаним угрупуванням буде призначатися верховним головнокомандувачем Вірменії за погодженням з верховним головнокомандувачем Росії. У мирний час командувач об'єднаного угруповання буде підпорядковуватися начальнику Генштабу Вірменії, а «в період безпосередньої загрози агресії» та у воєнний час або командувачу військами Південного військового округу Російської армії, або начальнику Генштабу.

Як повідомлялося, в квітні в Нагірному Карабасі поновились артилерійські обстріли із застосуванням реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Азербайджан і Вірменія обмінялися взаємними звинуваченнями в поновленні обстрілів.

Нагадаємо, що президент Вірменії Серж Саргсян допускає можливість початку повномасштабної війни в Нагірному Карабасі в разі подальшої ескалації конфлікту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО