Україна домовляється з Китаєм про постачання цукру

Національна асоціація виробників цукру України має наміри домовитися про постачання цукру на найбільший світовий ринок, яким є Китай.

Переговори про це будуть вестися українською торговою місією в КНР у рамках однієї з найбільших продовольчих виставок азіатського регіону ANUFOOD China 2016 з 16 до 18 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

«Азіатські ринки є досить перспективними для вітчизняних виробників, зокрема Китай, який є найбільшим імпортером цукру в світі. За прогнозами, в 2016/2017 маркетинговому році внутрішнє споживання цукру в Китаї складе понад 15,4 мільйона тонн при його виробництві на рівні 9,2 мільйона тонн. Тобто дефіцит, який буде покритий за рахунок імпорту, складе 6,2 мільйона тонн», – зазначила Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу «Укрцукру».

Для України налагодити експорт цукру стає актуальним завданням, оскільки виробництво цукру в поточному сезоні зросте до 2 млн т, тоді як потреби внутрішнього ринку оцінюються в 1,5 млн т. Ситуацію обтяжують і перехідні залишки на кінець маркетингового року на рівні 330 тис. т.

«В Європу поставляти дуже важко, оскільки квоти на безмитні поставки все ще залишаються на рівні 20 тисяч тонн, тому нашим пріоритетом зараз є Азія», – підтверджує генеральний директор ТОВ «Юкрейніан Шугар Компані» Володимир Палієнко.

Нагадаємо, що в рамках ANUFOOD China 2016 на українському національному стенді буде представлена ​​продукція молочної, м'ясної, цукрової та олійно-жирової промисловості.

Як повідомлялося раніше, Україна зможе закріпити за собою геополітичну позицію першої європейської країни на «Шовковому шляху».

Нагадаємо, що українські пивовари планують завоювати полки китайських магазинів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО