Порошенко підписав закони, спрямовані на посилення соцзахисту учасників АТО

Президент України Петро Порошенко підписав закони, що спрямовані на встановлення соціальної справедливості та регулюють питання призначення пенсій особам, які стали інвалідами в результаті участі в АТО або забезпечували проведення операції, а також членам їхніх сімей та сім'ям загиблих.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, пише «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

Так, Президентом був підписаний закон України «Про внесення змін до закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». Документ регулює питання призначення пенсії дружинам (чоловікам) загиблих (померлих) в АТО військовослужбовців, що займаються доглядом за дітьми годувальника до 8-річного віку та проходять військову службу.

Законом також встановлено, що чинне право на пенсію в зв'язку з втратою годувальника його дружині або чоловікові незалежно від того, чи працює (проходять військову службу) вона (він), може бути надано в разі, якщо вона або він зайняті доглядом за дітьми, братами, сестрами чи онуками померлого годувальника, які не досягли 8-річного віку.

Порошенко також підписав закон України «Про внесення зміни до статті 3 закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо доповнення переліку осіб, які мають право на пенсію нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей.

Згідно з цим законом, осіб, які стали інвалідами в зв'язку з участю в АТО або забезпеченням проведення операції, та на членів їхніх сімей будуть поширюватися умови, норми та порядок пенсійного забезпечення, встановлені законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» для військовослужбовців строкової служби та членів їхніх сімей.

Закони набувають чинності з дня, наступного за днем ​​їх публікації, тобто 11 листопада.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО