Експерт оцінив шанси Саакашвілі потрапити до Верховної Ради

Віктор Небоженкополітолог

Від самого початку Саакашвілі розривався через політичні амбіції, так і не зумівши обрати щось основне.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи політичні перспективи Саакашвілі та його проекту в Україні.

«Саакашвілі хотів поїхати в Грузію, оскільки думав, що його партія переможе. Хотів Одесу зробити передовим регіоном й одночасно займався антикорупційним рухом. Він так і не обрав, чим займатися. Тому ані в Грузії, ані в Одесі, ані з проектом нічого не вийшло», – розмірковує Небоженко.

За його словами, оскільки Саакашвілі вважає, що Порошенко його зрадив, зараз він буде спеціалізуватися на корупції.

«Може спрацювати тандем – «єврооптимісти», які будуть бити з одного боку, висвітлюючи корупційні схеми Президента та його оточення, і Саакашвілі, який буде це підхоплювати й розносити. Ось така схема небезпечна», – припускає політолог.

Зараз Саакашвілі візьметься за особисту критику Порошенка та його оточення. Можливо, що він спробує відновити проект, але час свій він уже втратив.

«Потрібно було раніше займатися чимось одним – або проектом, або Одесою. Зараз це буде важко. Українці дуже легкі на любов до нового лідера, але якщо цей лідер починає «тягнути гуму», швидко розчаровуються. Він втратив час», – пояснив експерт.

Можливо, уточнив політолог, якимось дивом, якщо він обере чітку лінію й за підтримки Заходу, ситуація зміниться.

Додамо, Президент Петро Порошенко пов'язав відставку Саакашвілі з програшем на грузинських виборах і заявив, що приймає його рішення перейти до опозиційної політичної діяльності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО