У Чорногорії звинуватили «російських націоналістів» у спробі теракту в країні

Чорногорія має факти й докази причетності «російських націоналістів» до спроби теракту в день парламентських виборів 16 жовтня.

Про це заявив головний спеціальний прокурор Чорногорії Мілівой Катніч, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російський ТАСС.

«У нас немає жодних доказів, що держава Росія до цього причетна, але в нас є факти й докази того, що йдеться про «російських націоналістів». Вираз «націоналісти» я використовую в негативному значенні, а план був – зупинити Чорногорію на її євроатлантичному шляху, особливо завадити її вступу до НАТО. Це була початкова місія», – розповів прокурор.

За його словами, для підготовки теракту була сформована група з громадян Сербії, Чорногорії та Росії. Організатори цієї групи, націоналісти з Росії, вважали, що «владу в Чорногорії на чолі з прем'єр-міністром Міло Джукановичем не можна змінити шляхом виборів, а потрібно скинути силоміць».

«Для цього насильницького повалення законно обраного уряду вони сформували злочинну організацію, яка планувала здійснити теракт 16 жовтня о 23 годині вечора», – заявив Катніч.

Зазначимо, що в жовтні в Чорногорії було заарештовано 20 громадян Сербії за підозрою в підготовці терактів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО