В Україні активно провокується війна силових відомств – експерт

Останнім часом в Україні все більше набирають обертів протиріччя силових відомств, не без «допомоги» РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«В Україні активно провокується війна силових відомств. Все це відбувається на тлі безперервних спроб розгойдати внутрішню ситуацію з розрахунком на дострокові вибори. Спочатку Верховної Ради, потім Президента», - припускає Березовець.

Розробники сценарію війни силовиків спочатку поставили за мету дискредитацію як роботу цілих відомств, так і персонально їх керівників.

«Почалося все з роботи Нацполіції з численною критикою по роботі новоствореного відомства. Потім активно взялися за Генпрокуратуру. Паралельно працювали проти СБУ та НАБУ. Потім задіяли сценарій зіткнення відомств - ГПУ і НАБУ (історія зі стеженням). Після цього було вкидання інформації з метою «стравити» МВС і Генпрокуратуру (справа проти Авакова)», - нагадав політтехнолог.

При цьому, уточнив він, силовики все це розуміють та відстежують.

«До речі, такі ж оцінки у наших колег із західних спецслужб. Замовник всього цього дійства також зрозумілий - Кремль і внутрішні посібники. Виконавці - «корисні маріонетки» з числа доморощених активістів і політиків, а також російські олігархи, які нещодавно отримали український паспорт. У сухому залишку: силовики будуть триматися, так як війна всіх проти всіх – прямий шлях до анархії, а виконавцям можна побажати гарного настрою, триматися, поки вийде. Але вийти може недовго», - переконаний експерт.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ дійсно повідомляли про напружену ситуацію в Генпрокуратурі та конфлікт між Луценком і Горбатюком, який готовий був написати заяву про звільнення.

Через пару днів, Генпрокурор, заявив, що Горбатюк продовжить вести «справи Майдану», а питання відставки не стоїть на порядку денному.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО