Фейгін розповів про перебіг засідання у справі Сущенка

Сьогодні, 27 жовтня, в Московському міському суді відбулося закрите засідання в справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Подробиці судового розгляду розповів адвокат Марк Фейгін, передає «Слово і Діло».

Суд відхилив апеляцію на арешт українця та продовжив арешт Сущенка.

Як стало відомо, сторона захисту просила суд змінити журналісту Роману Сущенку запобіжний захід на домашній арешт замість тримання в СІЗО.

«Ми вважаємо, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту був би розумним і гуманним, міг би забезпечити перебіг попереднього слідства», – повідомив Фейгін.

Фейгін назвав звинувачення російської сторони надуманими й політично мотивованими.

«Сторона захисту обмежена в можливості інформування, оскільки справа містить державну таємницю, але можу сказати, що в справі Романа Сущенка, оскільки він не визнає свою провину, немає достатніх доказів його провини з точки зору захисту», – повідомив правозахисник.

«Щодо запобіжного заходу, то ми вказували на порушення процесуального характеру під час затримання Сущенка, на позбавлення його права на спілкування та консульську підтримку», – додав він.

Адвокат наголосив, що суд не бере до уваги аргументи захисту, а це відкриває можливість звернення до європейських інстанцій, зокрема Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, що 30 вересня в Москві неправомірно був затриманий український журналіст Роман Сущенко. Росія звинувачує його у шпигунстві.

Зазначимо, що захист Сущенка клопоче про надання йому статусу політв’язня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО