Stratfor про вбивство «Мотороли»: Кремль позбувається свідків військових злочинів

Москва має намір поступово позбавлятися найбільш одіозних і погано контрольованих польових командирів бойовиків та свідків військових злочинів Кремля на Донбасі, зокрема збитого «Боїнгу» МН17.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.Новини».

Зазначається, що «Моторола» став п'ятим із грудня 2015 року «високопоставленим» найманцем, який був знищений далеко від лінії бойових дій.

На думку аналітиків, найбільш імовірним сценарієм вбивства «Мотороли» є конкуренція між бандформуваннями на Донбасі й ліквідація бойовика, який «багато знає», спецслужбами РФ.

Ця версія ґрунтується на тому, що останнім часом у «ДНР» та «ЛНР» спостерігаються «кадрові перестановки», а ватажок луганських бойовиків Ігор Плотницький «втратив контроль над питаннями гарантування безпеки».

Аналітики пишуть, що незадовго до вбивства Арсеній Павлов («Моторола») нібито був направлений до Луганська, «щоб навести там лад», і це могло підштовхнути Плотницького до його вбивства.

Нагадаємо, нещодавно російський політолог Валерій Соловей заявив, що причетні до катастрофи МН17 хочуть дати свідчення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО