Рада реструктуризувала борг «Антонова»

Сьогодні, 20 жовтня, Верховна Рада ухвалила закон про реструктуризацію заборгованості державного підприємства «Антонов».

Про це, як передає «Слово і Діло», повідомляє «Эспресо».

Рада ухвалила закон про реструктуризацію боргу ДП «Антонов» перед державою за облігаціями його попередника – ДП «Київський авіазавод Авіант», випущеними 2009 року. За таке рішення проголосували 285 народних обранців.

У пояснювальній записці до закону йдеться про те, що борг ДП «Антонов» станом на 1 серпня цього року дорівнював 1,27 млрд грн, і виплатити таку суму підприємство не в змозі.

Тому нардепи дозволили компанії погашати заборгованість рівними частинами протягом 10 років, починаючи з першого кварталу 2017 року. З дня набрання чинності даним законом пеня та штрафні санкції нараховуватися не будуть, а вже нарахована сума штрафів (566 млн грн) – скасовуються.

Таким чином «Антонову» потрібно буде заплатити тільки 706 млн грн основного боргу.

Раніше повідомлялося, що ДП ліквідує посаду генерального конструктора.

Нагадаємо, в рамках програми імпортозаміщення російських комплектуючих готується переоснащення українських важких транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» і Ан-225 «Мрія» шинами британської Dunlop Aircraft Tyres.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО