Рада схвалила компенсацію половини вартості житла учасникам АТО

Верховна Рада прийняла за основу проект закону «Про внесення змін до статті 4 закону «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм)».

За прийняття урядового законопроекту №4550 у першому читанні проголосував 231 народний депутат, повідомляє «Слово і Діло».

Документом пропонується надати добровольцям і учасникам АТО, а також сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції державну підтримку при будівництві житла, яка полягає у фінансуванні державою 50% вартості будівництва, придбання доступного житла або пільгового іпотечного житлового кредиту.

Проектом також пропонується збільшити з 3% до 10% річних процентну ставку фінансування за кредитами на будівництво (придбання) доступного житла у разі надання кредитів за рахунок бюджетних коштів через Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Нагадаємо, що сьогодні український парламент Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект №3252 «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб з числа учасників проведення антитерористичної операції».

Як раніше повідомлялося, 8 серпня на засіданні уряду був схвалений законопроект про забезпечення житлом військовослужбовців за контрактом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО