Україна та Австралія розширюють співпрацю в ядерній сфері

Управління атомно-промислового комплексу Міненерговугілля України 11 жовтня організувало та провело робочу зустріч із представниками Австралійського бюро з гарантій і нерозповсюдження.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, передає «Слово і Діло».

«Під час зустрічі були обговорені актуальні питання двостороннього співробітництва в енергетичній галузі та проект адміністративної угоди, підготовлений австралійською стороною згідно з угодою про співробітництво в галузі використання ядерної енергії в мирних цілях», – йдеться в повідомленні.

На зустрічі були представники посольства Австралії в Україні, Міністерства закордонних справ України, Державної інспекції ядерного регулювання України, ДП «НАЕК «Енергоатом» і державного концерну «Ядерне паливо».

Нагадаємо, що угода між урядами України та Австралії про співробітництво в галузі використання ядерної енергії в мирних цілях була підписана міністром енергетики та вугільної промисловості України 31 березня 2016 року під час Вашингтонського саміту з ядерної безпеки.

Раніше повідомлялося, що «Енергоатом» розраховує залучити в Bank of America Merrill Lynch $250 млн на спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) до жовтня 2017 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО