Військові спецпризначенці отримали право самостійно здійснювати закупівлі спорядження

Командири військових частин Сил спецоперацій вперше отримали право самостійно приймати рішення, що і в якій кількості здійснювати в закупівлях спеціального спорядження, на що виділено 2,4 млд грн.

Про це 11 жовтня під час брифінгу в прес-центрі Міністерства оборони України повідомив командувач Сил спеціальних операцій Збройних сил України генерал-майор Ігор Луньов, передає «Слово і Діло».

«Зараз триває завершальний етап формування Центру спеціальних операцій і на відновлення інфраструктури військового містечка, де розташований Центр, у 2016 році виділено 35,5 мільйонів гривень», – зазначив генерал-майор Ігор Луньов.

Він повідомив, що кошти витрачаються на ремонт казармених приміщень, їдальні, навчальних корпусів. Також із Держбюджету виділено 11 млн грн на вдосконалення навчально-матеріальної бази центру – на придбання навчально-тренувальних комплексів, спортивного інвентарю, полігонного мішеневого обладнання.

За його словами, наразі визначена оргштатна структура Центру, а також іде підготовка інструкторів із залученням представників НАТО. 15 листопада відбудеться випуск другого кваліфікаційного курсу підготовки інструкторів.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що Україна витрачає на одного військового 6 тисяч 700 доларів.

Як повідомлялося раніше, 8 жовтня солдати 21-ї польської бригади стрільців закінчили двомісячне навчання українських солдатів у рамках Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна» на Яворівському полігоні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО