Зустріч у Парижі: чому Олланд пішов на загострення відносин із Путіним? Експерти

Костянтин Бондаренкополітолог

Зараз важливо враховувати той факт, що багато заяв будуть робитися з прицілом на вибори, які відбудуться менш ніж за півроку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи заяву президента Франції Франсуа Олланда про можливе скасування особистої зустрічі з Володимиром Путіним.

«Будуть різні заяви, але це не означає, що їх потрібно сприймати як остаточні. Цілком можливо, що все ще неодноразово переграється», – вважає політолог.

На його думку, Олланд, образно кажучи, вже «кривенька качка» й на його заяви серйозно реагувати не варто.

«Всі розуміють, що він уже не стане президентом», – пояснив Бондаренко.

«Проте наразі може грати той фактор, що Олланд ображений на Путіна через зустріч із Саркозі та їхню співпрацю. Саме це найбільше хвилює Олланда», – припустив він.

Політтехнолог Тарас Загородний наголосив, що напередодні візиту президент Франції назвав дії імперії, що вмирає, в Сирії «військовим злочином» і в зв'язку з цим візит тепер під питанням.

«Cправедливий гнів французів викликало вето в ООН на резолюцію щодо Сирії. Сирія – це не Донбас для Франції. Це зона їхніх стратегічних інтересів останніх років 200: кордони сучасної Сирії намальовані французами та англійцями після розпаду світової колоніальної системи», – констатував він.

Додамо, в одному з інтерв'ю Олланд заявив, що задається питанням: «Чи можемо ми зробити щось, що зможе зупинити те, що Путін робить разом із сирійським режимом?».

Відзначимо, що екс-президент Франції Ніколя Саркозі хоче запропонувати Путіну долучитися до коаліції з боротьби з «Ісламською державою».

Своєю чергою, в Радбезі ООН РФ наклала вето на проект французької резолюції щодо врегулювання ситуації в Сирії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО