В ОБСЄ підтвердили розведення підрозділів ЗСУ та бойовиків біля Петрівського

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила синхронне розведення сил ЗСУ та бойовиків біля н. п. Петрівське (Донецька обл.).

Про це на своїй сторінці в Facebook написав представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук, передає «Слово і Діло».

«Синхронне розведення військових біля Петрівського завершено. СММ ОБСЄ перевірила та підтвердила. Для цілодобового контролю залишається група українських офіцерів із СЦКК, а також спостерігачі СММ ОБСЄ», – пише він.

За його словами, за час роботи над ділянками з розведення біля Золотого та Петрівського (майже місяць) «тут не загинув і не був поранений жоден український військовослужбовець».

Раніше голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомляв про початок відводу військ на ділянці лінії протистояння між селами Богданівка та Петрівське (Донецька обл.): «З приводу розведення військ на ділянці фронту Богданівка-Петровське. Щойно (станом на 11:00) тут почався процес відведення військ».

Пізніше речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що сили АТО відійшли на 1 км у районі Богданівки та Петровського: «Сьогодні вранці, об 11 годині, успішно відбулося розведення сил і засобів українських військ і загонів противника в районі Богданівки та Петрівського на маріупольському напрямку».

Раніше повідомлялося, що розведення сил у селі Петрівське Донецької області відбудеться 7 жовтня, а в селищі Станиця Луганська Луганської області – 9 жовтня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО