Україна та США домовилися про спільний митний контроль

Між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки було підписано угоду про взаємну допомогу між митними адміністраціями, що дозволить обмінюватися інформацією про законність зарубіжних операцій і виявляти порушення на митниці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державної фіскальної служби України.

«Фахівці зі США допомагають у розвитку системи управління ризиками. Зараз проводиться активна робота над створенням в Україні аналогів підрозділів із протидії тероризму та контрабандній діяльності, які функціонують у митній та прикордонній службі США», – заявив голова ДФС Роман Насіров.

Допомога США надається й у рамках Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів. За підтримки США в рамках митних органів України було створено підрозділ контролю за переміщенням товарів військового призначення та подвійного використання (на цьому етапі – сектор у рамках Департаменту митного контролю).

«Ми пропонуємо розширити двосторонню взаємодію в таких сферах, як організація митного контролю, правоохоронна діяльність, митно-тарифне регулювання, а також налагодити співпрацю між навчальними закладами та державними установами за напрямками здійснення державної митної справи, порушення митних правил, проявів тероризму та експортного контролю», – зазначив очільник ДФС.

Як повідомлялося раніше, 22 серпня 2016 року міністр фінансів України Олександр Данилюк запевнив, що найближчим часом буде ініціювати проведення конкурсу на посаду голови ДФС з митного напрямку. Данилюк заявив, що до конкурсу потрібно підвищити зарплати. Обіцянка перебуває в процесі виконання.

Раніше Данилюк заявив, що система ДФС «прогнила» наскрізь.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО