Шведи збільшать потужність своїх вітростанцій в Україні вдвічі

ТОВ «Віндкрафт Україна» планує збільшити потужність своїх вітроелектростанцій на 45 МВт у 2017 році.

Про це повідомив генеральний директор компанії Карл Стурен, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Цьогоріч ми починаємо будувати фундамент для підстанції, буде освоєно близько 5 мільйонів євро. Наступного року буде освоєно близько 70 мільйонів. У нас зараз встановлена ​​потужність у 31 МВт, наступного року хочемо запустити ще 45 МВт», – сказав він під час форуму «Таврійські горизонти».

Стурен додав, що «Віндкрафт Україна» планує й надалі займатися будівництвом ВЕС, а в інші сектори відновлюваної енергетики поки йти не буде.

ТОВ «Віндкрафт Україна» – компанія, що займається розробкою та інвестуванням у проекти вітрової енергетики в Україні. Компанія володіє та оперує розташованими в Херсонській області вітроенергетичними активами загальною потужністю 31 МВт, які використовують установки Vestas V-112 на 3 МВт і підстанції від ABB Group.

Вчора стало відомо, що українські компанії почали будувати дві сонячні електростанції в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Як повідомлялося раніше, на парламентських виборах 2014 року тоді ще кандидат у народні депутати України за одномандатним виборчим округом №119 Михайло Бондар у своїй передвиборчій програмі пообіцяв сприяти розвитку альтернативної енергетики. Ця обіцянка досі перебуває в процесі виконання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО