Україна порушить питання про нездатність бойовиків ОРДЛО до мирного врегулювання – Кучма

Бойовики ОРДЛО не дотримуються режиму тиші на трьох пілотних ділянках, які підготовлені для розведення військ сторін.

Про це заявив Леонід Кучма журналістам у п'ятницю, перебуваючи з робочою поїздкою в Житомирській області, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми за тими подіями, що відбувається в останні дні, бачимо, що та сторона не дотримується домовленостей. Напевно, з єдиною метою: зірвати взагалі весь цей переговорний процес. І я не думаю, що за цим стоять маленькі командири. Це серйозне політичне рішення, яке тягне за собою дуже серйозні наслідки», – заявив він.

За таких умов, за його словами, українській стороні «нічого не залишається, окрім як у середу в Мінську поставити питання руба: хлопці, або давайте ми скажемо, що ми нездатні вирішувати такі проблеми, або що? Подивимося». «Але грати, вибачте, в піддавки вже не можна», – підкреслив представник України.

Крім того, за словами Кучми, ця ситуація має бути донесена до відома «всьому світу, в першу чергу керівникам Німеччини й Франції, які головні, можна сказати, в «нормандському форматі» ... щоб вони перестали таку миротворчу позицію займати, яку, як ми бачимо, вони займають останнім часом».

Як повідомлялося раніше, українська сторона підписала в Мінську рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів обох сторін конфлікту від лінії зіткнення на сході України.

Проте керівник прес-центру штабу АТО Іван Ареф'єв заявив, що відведення військ із передової можливе лише після повного припинення вогню.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО