НБУ попередив про збільшення кількості фальшивої валюти

Небанківські фінансові установи стурбовані зростанням кількості фальшивих доларів та євро високої якості, виявити які можна лише за допомогою спеціального обладнання.

Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками зустрічі представників регулятора та небанківських фінансових установ, передає «Слово і Діло».

«Представники НФУ повідомили про значне зростання кількості фальшивої валюти (зокрема, доларів США та євро) в готівковому обігу. За їхніми словами, якість підробок настільки висока, що виявити їх можна лише за допомогою спеціального обладнання в пунктах обміну», – йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили можливі дії в боротьбі з нелегальним валютним ринком і дійшли висновку, що основною причиною розвитку «чорного ринку» є існування 2% збору до Пенсійного фонду з валютно-обмінних операцій. Національний банк та учасники ринку сподіваються на якнайшвидше скасування цього збору Верховною Радою України.

Як повідомлялося раніше, Національний банк України з початку 2016 року вивів із ринку 16 банків, а з початку 2014 року на ліквідацію спрямовано 81 банківську установу.

Нагадаємо, що Нацбанк буде й надалі проводити валютні інтервенції для згладжування сильних коливань валютного курсу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО