Ілон Маск презентував план переселення землян на Марс

Керівник компанії SpaceX Ілон Маск презентував план створення транспортної системи для польотів на Марс, яку збирається здійснити через 10 років.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Космоленту».

План був презентований на Міжнародному конгресі з аеронавтики в Мексиці 27 вересня.

Цю систему SpaceX вже розробляє й приблизно через 10 років сподівається ввести в експлуатацію. Своєю кінцевою метою Маск проголосив доправлення на Марс мільйона людей і створення там незалежного поселення.

«Міжпланетна транспортна система» ITS, раніше відома як «Марсіанська колоніальна транспортна система» (MCT, Mars Colonial Transport) є двоступеневою багаторазовою ракетою, в якій друга ступінь об'єднана з космічним апаратом – кораблем дозаправки або заправним танкером.

Всі частини системи використовують вакуумну та атмосферну версії киснево-метанових двигунів «Раптор». Для запуску експедиції на Марс буде потрібно шість пусків ракети. Перший виводить корабель із людьми, наступні п'ять – танкери з паливом, яке буде перекачано в баки першого корабля перед його відправленням у міжпланетний політ.

Відзначимо, що за підсумками першої половини 2016 року підприємства космічної галузі України збільшили обсяги виробництва в річному вимірі на 47% – до 1,35 млрд грн.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко 12 квітня 2014 року пообіцяв повернути кращі світові технології і кращий рівень космічної науки в Житомир.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО